Ugrás a tartalomra

Balsai Nyugdíjas Egyesület

Székhelye: 4468 Balsa, Szabolcsvezér út 32.
Képviselő: Szűcs Istvánné
Telefon: +36 20 564-9324
e-mail: nyugdijase@balsa.hu
web: balsa.hu/nyugdijas-egyesulet
Adószáma:
Számlaszáma:


Az egyesületet 2006 májusában jegyezték be a cégbíróságon Balsai Nyugdíjas Egyesület néven. Létszámuk 20 fő, de újabb jelentkezőket szívesen fogadják.

Az egyesület tagjai tagdíjat fizetnek, melynek összege havi 300,- Ft. Összejöveteleinket hetente, szerdai napokon 16 órától tartják. Az egyesület még nem közhasznú, de tevékenyen részt vesz Balsa közösségi életében.

Céljuk elsősorban a nyugdíjasok életének színesebbé tétele, a szabadidő hasznos eltöltése, a nyugdíjasokat érintő jogszabályok változásának figyelemmel kísérése, egymás kölcsönös segítése. Rendszeresen járnak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöki gyűléseire, a szomszéd települések nyugdíjas rendezvényeire. Klubként már 10 éve aktívan működtek, falunapon, rendezvényeken, sok éven keresztül főztek, és ellátták a rendezvény vendégeit. Más települések által rendezett főzőversenyeken öregbítették Balsa jó hírét. Ezt a szerepet tőlük már a fiatalabbak vették át, de a 200- s Vad-Rock Fesztiválon palacsintasütéssel segítették a fellépő fiatalok étkeztetését, illetve a bevételükkel hozzájárultak a rendezvény lebonyolítási költségeihez.

Rendszeresen járnak színházba, kirándulásokra, kiállításokra. Segítik az egyesületük tagjait, megtartják a névnapokat, jeles napokat. Állandó művészeti csoportjukkal, a Pávakörrel fellépnek településünk rendezvényein, nyugdíjas találkozókon, de felléptek már falunapokon, és szeretetotthonban is. A csoportjuk 2007-ben egyen fellépő ruhát varratott, így megjelenésükkel is mindenhol sikert aratnak.

Céljaik a jövőben sem változnak, továbbra is részt kívánnak venni a település társadalmi eseményeiben, ünnepeiben, ápolni és továbbadni a hagyományokat, szórakoztató eseményeket szervezni a maguk, és a település nyugdíjasai számára.

Évente megrendezik a Szomszédolást, amelyen a szomszédos települések nyugdíjas egyesületeinek képviselőit látják vendégül, miközben megbeszélik közös gondjaikat, örömeiket.