Ugrás a tartalomra

Iparterület elérhetőségét biztosító helyi út fejlesztése Balsán

Támogatási szerződés száma: TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00009

Kedvezményezett: Balsa Község Önkormányzata

A beruházás és az ahhoz kapcsolódó projekt során 3821.sz. Rakamaz-Balsa-Nagyhalász összekötő út irányából a települési Önkormányzat kezelésében lévő Csáki utca (598/1 hrsz.) és az annak folytatásaként megépült külterületi út (064. hrsz.) felújítása valósult meg. Balsa mint Projektgazda területén található iparterület csak ezen utakon közelíthető meg. A megoldandó probléma ezen utak jelenlegi rossz műszaki állapota, amely akadályozza, ill. rontja az elérhetőséget. A korábbi magas intenzitású használat ezen utakat szinte használhatatlanná tette, a burkolat töredezett, kátyús.
Tekintettel arra, hogy ezen terület a térség egyik kiemelkedő gazdasági szereplőit, cégeit tömöríti, így közlekedési elérhetősége kiemelt jelentőségű. Mindez már a jelenlegi piaci környezetben és kiélezett versenyhelyzetben is kiütközik, azonban a rossz minőségű utak miatti lecsökkent elérhetőség már versenyhátrányt jelent.
A fentiek alapján megállapítható, hogy egyrészt a jelenlegi működés igényei, másrészt a további fejlesztések okán, a versenyképesség megőrzése és növelése, a korszerű, hatékony működés folytán jelen beruházás növelte a térség gazdasági potenciálját, hiszen olyan infrastrukturális alapfeltételeket biztosít, amely révén nem csak ez addigi gazdasági szereplők, hanem a gazdasági térségbe, az adott iparterületre újonnan betelepülők számára is vonzó lehet. Mindez nem csak a munkahelymegőrzéshez, hanem új munkahelyek létrehozásához is hozzájárul.

A program megvalósításával célunk, hogy lakosaink megélhetési biztonsága növekedjen, a hosszabb ideje munka nélkül élők visszavezethetők legyenek a munka világába, javuljon a munkamorál, és mindezek révén visszaálljon a falu – mint éléskamra szerepe, a magyar vidék visszanyerje hagyományos arculatát.