Ugrás a tartalomra

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

A Kormány a koronavírus (COVID-19) járvány terjedése miatt a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. Balsa Község Önkormányzatának Képviselő Testületének döntésének értelmében 2020.március 17-től, keddtől, a Meseház Óvodában visszavonásig rendkívüli szünet került elrendelésre. Mindazok számára, akik kiskorú gyermekük napközbeni ellátását nem tudják megoldani, a rendkívüli szünet alatt az óvodában biztosítjuk a felügyeletet. Az ügyeleti ellátást igénybe vevők étkeztetéséről Balsa Község Önkormányzatának Konyhája gondoskodik.

Az önkormányzat hivatala arra kéri az ügyfeleket, hogy a telefonos vagy az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben. Ügyintézéssel kapcsolatban, ha szükséges, hívják a +36 42/207-692-es központi számot. Önkormányzatunk e-mail címe: onkormanyzatbalsa@gmail.com.

A háziorvosi rendelőnkben kérjük, csak a legszükségesebb esetekben jelenjenek meg személyesen, hogy valóban a fontos esetekre tudjanak koncentrálni az ott dolgozók. Az orvosi rendelő telefonszáma: +36 42/207-690.

Az idősek otthoni szociális házi ellátása és szociális étkeztetése továbbra is biztosított a településen. Az ebédek kiszállítását az önkormányzat visszavonásig térítésmentesen biztosítja az azt igénybe vevők számára. Keressék bizalommal a településen dolgozó szociális gondozóinkat is ,amiben tudnak segítséget nyújtanak.

A veszélyhelyzet időtartama alatt annak érdekében, hogy Balsa község idős lakosságának egészségét megóvjuk, kérjük, hogy lehetőség szerint mindenki MARADJON OTTHON!

Balsa Község Önkormányzata a koronavírus járvány megelőző intézkedéseként segítséget nyújt a 65 év feletti szépkorúak számára. Gyógyszerkiváltásban, bevásárlásban amennyiben nincs az idős közelében hozzátartozó, környezetében segítő, kérjük forduljon bizalommal önkormányzatunk hivatalához és dolgozóihoz a 06 -42/ 207-692-es telefonszámon. Ezzel kapcsolatos igényeiket kérjük reggel 8.00 órától-11.00 óráig jelezzék hétfőtől-csütörtökig.

Kérjük a lakosságot továbbra is a helyzet higgadt és felelősségteljesen kezelésére, a személyi higiéné ,kézmosás fontosságának figyelembe vételére és arra, hogy különösen kerülendő az érintkezés lázas betegekkel vagy olyan hozzátartozókkal akik fertőzött területről érkeztek. Óvjuk védjük egymást felelősségteljesen!
Figyeljünk egymásra még jobban, szeretett falunkban Balsán!

Balsa, 2020. március 23

Somogyi Szilvia
Balsa Község Polgármestere