A vidék élni akar! – Balsa Község innovatív munkaerő-piaci programja

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Balsa Község A vidék élni akar! – Balsa község innovatív munkaerő-piaci programja című európai uniós pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.

Az elnyert támogatás összege 133.979.120 Ft.

A projekt megvalósításával az önkormányzat célja a hátrányos helyzetű munkanélküliek munkaerő-piaci integrációjának, foglalkoztatásának bővítésének elősegítése és a generációk közötti szolidaritás megteremtése.

A hátrányos helyzetű település önkormányzata a projekt keretében felvállalja a roma, inaktív, alulképzett személyek, vagy gyermeküket nevelő, gyesen lévő nők személyre szabott képzését annak érdekében, hogy mindenki képességei szerint találjon munkát. A megvalósítandó képzésekkel célunk, hogy a megszerzett tudás révén nagyobb eséllyel jelenjenek meg lakosaink a munkaerő-piacon akár munkavállalóként, akár önfoglalkoztatóként, akár vállalkozóként.

A képzésekbe 85 hátrányos helyzetű személy bevonására kerül sor. A magasabb iskolai végzettséggel rendelkező munkanélküliek bevonását az angol nyelvi képzésekre tervezzük. A pályakezdő fiatalok lehetőségeit vállalkozói ismeretek oktatásával kívánjuk növelni. Az ECDL képzésbe olyan résztvevőket szeretnénk bevonni, akiket foglalkoztat a távmunka lehetősége, az informatikai ismeretszerzés. Az alacsony iskolai végzettségű munkanélküliek bevonására a háztáji növénytermesztési és állattartási ismeretek képzés keretében fogunk sort keríteni. A programokba lehetőség van a gyermekes kismamák, vagy akár az idősebb korosztály bevonására is.

Egyéni vagy csoportos foglalkozások keretében sor kerül munkaerő-piaci tanácsadásokra, önismereti és stressz kezelő tréningekre is, ahol a tanácsadó és a programban résztvevő közötti kommunikáció során lehetőség nyílik arra, hogy a tanácsadó segítse a munkanélküliség kilátástalanságával küzdő személyt, felkészítse az érzelmileg feszített társas helyzetekre, megismertesse a legfontosabb stressz kezelési technikákat.

A program megvalósításával célunk, hogy lakosaink megélhetési biztonsága növekedjen, a hosszabb ideje munka nélkül élők visszavezethetők legyenek a munka világába, javuljon a munkamorál, és mindezek révén visszaálljon a falu – mint éléskamra szerepe, a magyar vidék visszanyerje hagyományos arculatát.

     
     
     

Választások


Közérdekü
Fotógalériák


Balsa települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Ki van itt?

Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi


Látogatók

free counters
IP

Kapcsolat

Fő tér 1.
4468 Balsa
Tel: +36 42 207-692
Fax: +36 42 207-692
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet

Style Setting

Fonts

Direction

 
Scroll to top