Civil szervezetek

Balsai Népfőiskolai és Turizmusfejlesztési Közhasznú Egyesület

Székhelye: 4468 Balsa, Szabolcsvezér út. 32.
Képviselő: Somogyi Szilvia
Telefon: +36 30 465-1464
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.nepfoiskolabalsa.hu
Adószáma:
Számlaszáma:


Az egyesület célja: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében – különösen a Felső-Dadai-Térségben – működésével, szolgáltatásaival segítse a civil társadalom építését, szervezetek, közösségek, népfőiskolák fejlődését, segítse a térség területén élő polgárok részvételét a közügyekben, továbbá segítse a helyi és térségi helytörténeti kutatómunkát. Az egyesület további célja, hogy fórumot biztosítson a települési közösségek, polgárok közösségi ügyeinek, problémáinak feltárására, megbeszélésére közhasznú tevékenységei körének megfelelően.

A Balsai Népfőiskolai Egyesület a fenti célok érdekében, a következő közhasznú tevékenységeket folytatja:
- kulturális tevékenységek, kulturális örökség megóvása;
- nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés;
- szociális tevékenység, családsegítés, időkorúak gondozása;
- környezetvédelem;
- hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
- emberi és állampolgári jogok védelme
- munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és kapcsolódó szolgáltatások;
- a Magyarországi nemzetiségi és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos tevékenységek.
Az egyesület jogi személy, működési területe:

  • térségi szinten: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye, főként a Felső-Dadai-Térség
  • helyi szinten: Balsa Község


Balsai Polgárőr Egyesület

Polgárörség LogoSzékhelye: 4468 Balsa, Szabolcsvezér út 32.
Képviselő: Tóth László
Telefon:+36 20 587 8739
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.polgaror.balsa.hu
Adószáma: 18818668-1-15
Számlaszáma: 68500201-11040732

2015 május 9-i közgyülésAz egyesület 2007-09-05.-én alakult. Azóta működik polgárőrség Balsa község területén. A Balsai Polgárőr Egyesület a polgárőrségről és polgárőr tevékenyég szabályairól szóló 2011. évi törvénynek megfelelően törvényesen működik, éves költségvetéssel, nyilvántartott tagsággal rendelkezik.
Tevékenységi körünk, munkánk (az új alapszabály szerint): a helyi közrend és közbiztonság védelme, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálatot, figyelőszolgálatot, a közúti baleset helyszínén, valamint, óvoda és iskola közvetlen közelében jelzőőri tevékenységet lát el, illetve láthat el. Nagy figyelmet 2015 május 9-i közgyűlés fordítunk az alaptevékenységen kívül: a gyermek és ifjúságvédelemre, idősek- egyedül élők kiemelt védelmére, környezetvédelemre, annak megóvására. A visszajelzések alapján a lakosság igényli jelenléttűnket a közbiztonság és a közrend fenntartása érdekében. Éjszakai közös szolgálat a rendőrséggel.A polgárőrök több esetben lopáson értek személyeket, melyeket rendőrségi intézkedés követett. A rendőrséggel, önkormányzattal és a civil szervezetekkel kapcsolatunk nagyon jó. A gyakori közös szolgálat a rendőrséggel Balsa község közigazgatási területén javítja a lakosság biztonságérzetét,és a bűnmegelőzést. Reméljük hogy önként vállalt áldozatos munkánkkal mi is hozzájárultunk Éjszakai közös szolgálat a rendőrséggel. községünk és a környező településeken élők közbiztonságához és vagyonvédelméhez munkánkkal mi is hozzájárultunk községünk és a környező településeken élők közbiztonságához és vagyonvédelméhez.
Balsai Nyugdíjas Egyesület

Székhelye: 4468 Balsa, Szabolcsvezér út 32.
Képviselő: Szűcs Istvánné
Telefon: +36 20 564-9324
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.nyugdijase.balsa.hu
Adószáma:
Számlaszáma:


Az egyesületet 2006 májusában jegyezték be a cégbíróságon Balsai Nyugdíjas Egyesület néven. Létszámuk 20 fő, de újabb jelentkezőket szívesen fogadják.

Az egyesület tagjai tagdíjat fizetnek, melynek összege havi 300,- Ft. Összejöveteleinket hetente, szerdai napokon 16 órától tartják. Az egyesület még nem közhasznú, de tevékenyen részt vesz Balsa közösségi életében.

Céljuk elsősorban a nyugdíjasok életének színesebbé tétele, a szabadidő hasznos eltöltése, a nyugdíjasokat érintő jogszabályok változásának figyelemmel kísérése, egymás kölcsönös segítése. Rendszeresen járnak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöki gyűléseire, a szomszéd települések nyugdíjas rendezvényeire. Klubként már 10 éve aktívan működtek, falunapon, rendezvényeken, sok éven keresztül főztek, és ellátták a rendezvény vendégeit. Más települések által rendezett főzőversenyeken öregbítették Balsa jó hírét. Ezt a szerepet tőlük már a fiatalabbak vették át, de a 200- s Vad-Rock Fesztiválon palacsintasütéssel segítették a fellépő fiatalok étkeztetését, illetve a bevételükkel hozzájárultak a rendezvény lebonyolítási költségeihez.

Pávakör Rendszeresen járnak színházba, kirándulásokra, kiállításokra. Segítik az egyesületük tagjait, megtartják a névnapokat, jeles napokat. Állandó művészeti csoportjukkal, a Pávakörrel fellépnek településünk rendezvényein, nyugdíjas találkozókon, de felléptek már falunapokon, és szeretetotthonban is. A csoportjuk 2007-ben egyen fellépő ruhát varratott, így megjelenésükkel is mindenhol sikert aratnak.

Céljaik a jövőben sem változnak, továbbra is részt kívánnak venni a település társadalmi eseményeiben, ünnepeiben, ápolni és továbbadni a hagyományokat, szórakoztató eseményeket szervezni a maguk, és a település nyugdíjasai számára.

Évente megrendezik a Szomszédolást, amelyen a szomszédos települések nyugdíjas egyesületeinek képviselőit látják vendégül, miközben megbeszélik közös gondjaikat, örömeiket.


Közérdekü
Fotógalériák


Balsa települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Ki van itt?

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

free counters
IP

Kapcsolat

Fő tér 1.
4468 Balsa
Tel: +36 42 207-692
Fax: +36 42 207-692
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Style Setting

Fonts

Direction

 
Scroll to top