Civil szervezetek

Balsai Népfőiskolai és Turizmusfejlesztési Közhasznú Egyesület

Székhelye: 4468 Balsa, Szabolcsvezér út. 32.
Képviselő: Somogyi Szilvia
Telefon: +36 30 465-1464
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.nepfoiskolabalsa.hu
Adószáma:
Számlaszáma:


Az egyesület célja: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében – különösen a Felső-Dadai-Térségben – működésével, szolgáltatásaival segítse a civil társadalom építését, szervezetek, közösségek, népfőiskolák fejlődését, segítse a térség területén élő polgárok részvételét a közügyekben, továbbá segítse a helyi és térségi helytörténeti kutatómunkát. Az egyesület további célja, hogy fórumot biztosítson a települési közösségek, polgárok közösségi ügyeinek, problémáinak feltárására, megbeszélésére közhasznú tevékenységei körének megfelelően.

A Balsai Népfőiskolai Egyesület a fenti célok érdekében, a következő közhasznú tevékenységeket folytatja:
- kulturális tevékenységek, kulturális örökség megóvása;
- nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés;
- szociális tevékenység, családsegítés, időkorúak gondozása;
- környezetvédelem;
- hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
- emberi és állampolgári jogok védelme
- munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és kapcsolódó szolgáltatások;
- a Magyarországi nemzetiségi és etnikai kisebbségekkel kapcsolatos tevékenységek.
Az egyesület jogi személy, működési területe:

  • térségi szinten: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye, főként a Felső-Dadai-Térség
  • helyi szinten: Balsa Község


Balsai Polgárőr Egyesület

Polgárörség LogoSzékhelye: 4468 Balsa, Szabolcsvezér út 32.
Képviselő: Tóth László
Telefon:+36 20 587 8739
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.polgaror.balsa.hu
Adószáma: 18818668-1-15
Számlaszáma: 68500201-11040732

2015 május 9-i közgyülésAz egyesület 2007-09-05.-én alakult. Azóta működik polgárőrség Balsa község területén. A Balsai Polgárőr Egyesület a polgárőrségről és polgárőr tevékenyég szabályairól szóló 2011. évi törvénynek megfelelően törvényesen működik, éves költségvetéssel, nyilvántartott tagsággal rendelkezik.
Tevékenységi körünk, munkánk (az új alapszabály szerint): a helyi közrend és közbiztonság védelme, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálatot, figyelőszolgálatot, a közúti baleset helyszínén, valamint, óvoda és iskola közvetlen közelében jelzőőri tevékenységet lát el, illetve láthat el. Nagy figyelmet 2015 május 9-i közgyűlés fordítunk az alaptevékenységen kívül: a gyermek és ifjúságvédelemre, idősek- egyedül élők kiemelt védelmére, környezetvédelemre, annak megóvására. A visszajelzések alapján a lakosság igényli jelenléttűnket a közbiztonság és a közrend fenntartása érdekében. Éjszakai közös szolgálat a rendőrséggel.A polgárőrök több esetben lopáson értek személyeket, melyeket rendőrségi intézkedés követett. A rendőrséggel, önkormányzattal és a civil szervezetekkel kapcsolatunk nagyon jó. A gyakori közös szolgálat a rendőrséggel Balsa község közigazgatási területén javítja a lakosság biztonságérzetét,és a bűnmegelőzést. Reméljük hogy önként vállalt áldozatos munkánkkal mi is hozzájárultunk Éjszakai közös szolgálat a rendőrséggel. községünk és a környező településeken élők közbiztonságához és vagyonvédelméhez munkánkkal mi is hozzájárultunk községünk és a környező településeken élők közbiztonságához és vagyonvédelméhez.
Balsai Nyugdíjas Egyesület

Székhelye: 4468 Balsa, Szabolcsvezér út 32.
Képviselő: Szűcs Istvánné
Telefon: +36 20 564-9324
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.nyugdijase.balsa.hu
Adószáma:
Számlaszáma:


Az egyesületet 2006 májusában jegyezték be a cégbíróságon Balsai Nyugdíjas Egyesület néven. Létszámuk 20 fő, de újabb jelentkezőket szívesen fogadják.

Az egyesület tagjai tagdíjat fizetnek, melynek összege havi 300,- Ft. Összejöveteleinket hetente, szerdai napokon 16 órától tartják. Az egyesület még nem közhasznú, de tevékenyen részt vesz Balsa közösségi életében.

Céljuk elsősorban a nyugdíjasok életének színesebbé tétele, a szabadidő hasznos eltöltése, a nyugdíjasokat érintő jogszabályok változásának figyelemmel kísérése, egymás kölcsönös segítése. Rendszeresen járnak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöki gyűléseire, a szomszéd települések nyugdíjas rendezvényeire. Klubként már 10 éve aktívan működtek, falunapon, rendezvényeken, sok éven keresztül főztek, és ellátták a rendezvény vendégeit. Más települések által rendezett főzőversenyeken öregbítették Balsa jó hírét. Ezt a szerepet tőlük már a fiatalabbak vették át, de a 200- s Vad-Rock Fesztiválon palacsintasütéssel segítették a fellépő fiatalok étkeztetését, illetve a bevételükkel hozzájárultak a rendezvény lebonyolítási költségeihez.

Pávakör Rendszeresen járnak színházba, kirándulásokra, kiállításokra. Segítik az egyesületük tagjait, megtartják a névnapokat, jeles napokat. Állandó művészeti csoportjukkal, a Pávakörrel fellépnek településünk rendezvényein, nyugdíjas találkozókon, de felléptek már falunapokon, és szeretetotthonban is. A csoportjuk 2007-ben egyen fellépő ruhát varratott, így megjelenésükkel is mindenhol sikert aratnak.

Céljaik a jövőben sem változnak, továbbra is részt kívánnak venni a település társadalmi eseményeiben, ünnepeiben, ápolni és továbbadni a hagyományokat, szórakoztató eseményeket szervezni a maguk, és a település nyugdíjasai számára.

Évente megrendezik a Szomszédolást, amelyen a szomszédos települések nyugdíjas egyesületeinek képviselőit látják vendégül, miközben megbeszélik közös gondjaikat, örömeiket.


Választások


Közérdekü
Fotógalériák


Balsa települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Ki van itt?

Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi


Látogatók

free counters
IP

Kapcsolat

Fő tér 1.
4468 Balsa
Tel: +36 42 207-692
Fax: +36 42 207-692
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet

Style Setting

Fonts

Direction

 
Scroll to top