Tisztelt Eb-tartó!

2014. május 12-től június 13-ig terjedő időszakban Balsa Önkormányzata a Balsa területén tartott ebek vonatkozásában eb-összeírást végez.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény alapján a települési önkormányzatok ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel, három évente legalább egy alkalommal eb-összeírást végeznek, mely alapján nyilvántartást kell vezetni az ebre és tulajdonosára vonatkozó adatokról.

Az eb tulajdonosa és tartója az eb összeíráskor köteles a fenti adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft. Azon ingatlanok esetében, ahol a tulajdonos vagy a használó nem nyilatkozott, helyszíni ellenőrzés során gyűjti be a hivatal az adatokat. Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az eb-tulajdonosok – az összeírást követően is – kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat bejelenteni!

A 2014. évi eb-összeírás céljából kérem a Balsa Község területén tartott, négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit az „Eb-összeíró adatlapot” kitölteni és azt (azokat) az önkormányzathoz visszajuttatni.

Az adatlap beszerezhető a Tiszaberceli Közös Önkormányzati Hivatal Balsai Kirendeltsége, Balsa Szabolcsvezér u. 25. szám alatt, valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról (www. balsa.hu), a Letölthető nyomtatványok menüpont alatt (INNEN).

Az „eb-összeíró” adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

személyesen vagy postai úton a Tiszaberceli Közös Önkormányzati Hivatal Balsai Kirendeltsége (4468 Balsa, Szabolcsvezér u. 25.) címre „Eb-nyilvántartás” címszóval.

Az eb-összeíró adatlapok leadásának határideje: 2014. június 13.

Felhívom a Tisztelt Eb-tartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel (chip) nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködését köszönöm!

Balsa, 2014. május 7.

Dr. Szilágyi Norbert jegyző

Választások


Közérdekü
"Ne gyújtsa, gyűjtse"


FotógalériákBalsa települést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

Ki van itt?

Oldalainkat 37 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

free counters
IP

Kapcsolat

Fő tér 1.
4468 Balsa
Tel: +36 42 207-692
Fax: +36 42 207-692
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet

Style Setting

Fonts

Direction

 
Scroll to top